Skip to main content

blog

5 x designiconen voor jouw interieur

Wat is heerlijker dan iedere dag genieten van je designmeubels waarin esthetiek en vakmanschap zo meesterlijk zijn verenigd? Ook omdat ze zo tijdloos zijn raak je er niet op uitgekeken. Hier ter inspiratie vijf voorbeelden van vintage tot eigentijds designitems waar mijn hart sneller van gaat kloppen en waarvan ik hoop de jouwe ook!

vintage deens design

De Vlinderstoel is in 1955 door de legendarische Arne Jacobsen ontworpen. Met zijn ronde, vloeiende én strakke vormen is dit een stoel die goed past in allerlei woonstijlen. En nu zit ie in de ge-update versie nog lekkerder in de zachte met velvet beklede versie! Over functionaliteit gesproken: de stoelen kun je stapelen!

beeld van fritz hansen

dutch vintage design

Vanuit de principes van De Stijl en Bauhaus ontwierp Louis van Teeffelen in de jaren 50 en 60 meubels met functionele en strakke vormen. Dus zonder versiering en gemaakt met gebruik van nieuwe

(constructie)technieken en materialen van die tijd. Deze salontafel ‘nr. 4’ is van geolied teakhout en heeft, (handig!) een tijdschriftenrek van gevlochten rotan.

beeld van louis van teeffelen

modern scandinavisch design

‘Hyg’ Lounge Chair van Simon Legald (Normann Copenhagen) vind ik een goed en opvallend voorbeeld van hedendaags en typisch Scandinavisch ontwerp. Een zachte, hygge (gezellig op zijn Deens!) en comfortabele fauteuil met een uitnodigende vormentaal. Een fauteuil die je volledig omarmt!

beeld van normancph

modern italiaans design

Modern Italiaans designinterieur staat bekend om zijn verfijnde esthetiek, oog voor detail en tijdloze elegantie. Het combineert traditionele Italiaanse designprincipes met eigentijdse trends, resulterend bijvoorbeeld in deze prachtige ronde tafel van het meubelmerk MDF Italia. Het tafelblad lijkt wel te zweven!

beeld van mdfitalia

eigentijds dutch design

Gespot tijdens de Milan Design Week 2023! Dit ontwerp is tot stand gekomen door de samenwerking van het Eindhovense Aptum, een verlichtingsbedrijf en The Boyscouts, een Rotterdam’s sieraden merk. Beide ontwerpers hebben hun voorliefde voor samenvoegingen van geometrische vormen bij elkaar gebracht, waaruit de lamp ‘Golden Hours’ is geboren.

Heb je vragen over welk designitems in jouw interieur passen?

beeld van aptum lighting