Skip to main content

blog

5 x let’s go duurzaam met musthave duurzame designitems

beeld van planq products

Als interieurstylist adviseer ik designitems aan mijn klanten en let daarbij goed op de duurzaamheid en circulariteit van de producten. Gelukkig gaan design en duurzaam heel goed samen! Jij wilt wellicht zelf lekker op zoek naar design-eyecatchers maar waar kan je ‘veilig’ terecht? Hier een greep van meubelmerken die milieubewuste productie hoog in het vaandel hebben staan.

planq

Gerund door tweelingbroers Dennis en Anton is dit een meubelmerk waar gewerkt wordt met gerecyclede materialen van textielafval en biobased grondstoffen, En daar komen de mooiste ontwerpen uit! Zoals zij zelf zeggen: ‘we willen we de kloof tussen hedendaags design en milieubewustzijn overbruggen. Om een betere toekomst te creëren’.

moooi

Als het gaat om duurzaamheid in de productieprocessen is dit allround en innovatieve bedrijf met meubels, verlichting en accessoires eentje om op je bucket list te zetten. Naast het gebruik van duurzame grondstoffen zorgt Moooi ervoor dat je lang kunt genieten van hun producten door reparatie en hergebruik aan te bieden!

studio henk

Dit jonge designmerk met veel meubels van hout heeft een missie! Door mooie en circulaire designmeubels te maken die een leven lang meegaan wil Studio Henk een positieve impact maken op mens en planeet. Om die reden zijn hun ontwerpen niet trendgevoelig en wordt er gekozen voor tijdloze en hoog kwalitatieve designs. Zelf ben ik fan van de ‘Slot’ salontafel met organische, vloeiende vormen!

gelderland

Gelderland (opgericht in 1936) is natuurlijk een iconisch Nederlands interieurmerk met Scandinavische invloeden. Ook zij staat voor duurzaam design en het reduceren van afvalstoffen. Mijn ouders hadden een Gelderland bank die bijna een leven lang meeging, gewoon door ‘m zo nu en dan te laten herstofferen!

artifort

Als laatste, maar zeker niet de minste, is familiebedrijf Artifort (uit 1890!) te herkennen aan zijn kleurrijke en tijdloze designmeubels. Wat betreft rekening houden met het milieu ook weer een uitstekend adres: Artifort staat voor hergebruik, herstoffering, duurzame productie en materialen en het beperken van CO2 uitstoot.

Heb je vragen over welke interieumerken perfect in jouw interieur passen?