Skip to main content

duurzaam design

Een lans breken voor duurzaam design klinkt nobel en wijs, maar waar hebben we het dan eigenlijk over? Wat betekent het toepassen van duurzaam design in de praktijk, in je huis, waar kunnen jij en ik bij de aanschaf van designitems op letten?

Mijn liefde voor design draait niet alleen om vormgeving. Ik vind het fantastisch dat veel ontwerpers tijdens het maakproces zo goed nadenken over de impact die de gebruikte materialen op het milieu hebben. Dat bij hen een duurzame manier van produceren voorop staat.

Gelukkig komt er in de interieurwereld steeds meer aandacht voor duurzame producten en weten producenten de boodschap van duurzaamheid veel urgenter over te brengen aan consumenten. En dat is mooi, niet in de laatste plaats voor de komende generatie.!

In de interieurontwerpen voor mijn klanten maak ik zoveel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke designitems die bij voorkeur in Nederland zijn gemaakt. Ik let op de herkomst van materialen en onderzoek ik ge-upcyclede en hergebruikte alternatieven.

Als consument is het niet altijd even duidelijk hoe en waar je ‘veilig’ bijvoorbeeld je houten eettafel kunt aanschaffen. Welke meubelmerken voeren het juiste keurmerk voor hun producten, welke interieurwinkels houden rekening met de herkomst van hun mooie spullen?

In mijn blog vertel ik veel meer over duurzaam design. Heb je vragen die je graag persoonlijk met mij bespreekt?

beeld van Andtradition