Skip to main content

blog

scandinavisch design in de spotlight met 3 tips!

In ons land heeft Scandinavisch design in het interieur goed wortel geschoten! We vallen op de minimalistische meubels, de functionaliteit (lekker handig!) en op de nadruk van licht en ruimte. Ontstaan in Denemarken, Zweden en Noorwegen in de jaren 50, draait deze designstijl verder om neutraal kleurgebruik, eenvoudige lijnen en natuurlijke materialen. En heel fijn: woongemak en comfort zijn key!
In deze blog deel ik drie praktische tips waarmee je die typische, Scandinavische sfeer kunt realiseren!

tip 1 kies voor een licht en luchtig kleurenpalet

Een van de meest opvallende elementen van Scandinavisch design is het gebruik van een licht en luchtig kleurenpalet. Kies voor neutrale tinten zoals wit, crème, lichtgrijs en zacht beige om een gevoel van ruimte en rust te creëren.
Deze kleuren zorgen ervoor dat je interieur er helder en uitnodigend uitziet, zelfs op sombere dagen! Om wat contrast te bieden kun je gerust pasteltinten als zachtroze of zachtgroen toevoegen.

tip2 over minimalistisch en praktisch meubilair

Scandinavisch design staat bekend om zijn minimalistische, strakke en tóch sfeervolle uitstraling van meubilair en decoratie. Kies voor meubels die rust en eenvoud uitstralen en ook nog praktisch zijn, want: zonder functionaliteit géén Scandinavisch design!

beeld van ethnicraft

Eigenlijk dienen alle meubels een doel te hebben en van poespas en opsmuk is geen sprake. Voorbeelden van functionele meubels zijn een salontafel met opbergruimte of een elementenbank

tip 3 natuurlijke materialen

Scandinavisch design haalt zijn inspiratie uit de natuur en daarom is het gebruik van natuurlijke materialen en texturen een must. Naast houten vloeren en meubels, kun je ook denken aan materialen zoals wol, linnen en leer voor stoffering van meubels en voor je accessoires (kussens, plaids!). Voeg vooral ook zachte vloerkleden toe voor de nodige warmte en comfort. En vergeet vooral de planten niet, die zijn onmisbaar in het Scandinavische interieur.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over het toepassen van Scandinavisch design in jouw interieur? Laat het mij weten, ik maak graag een afspraak met je!